Revista mèdica certificada per WMA, ACSA, HON.
FAQs
2
0
Menú

Quina és la solució quan hi ha infertilitat per incompatibilitat genètica?

Per María Ortega Ortega.
Última actualització: 03/11/2021

La compatibilitat genètica es determina després de la realització d'un test de portadors de malalties genètiques recessives. Gairebé tots som portadors de malalties genètiques recessives, encara que algunes no tenen rellevància clínica descrita actualment.

Els portadors d'aquestes malalties genètiques recessives no manifesten cap símptoma perquè no desenvolupen la malaltia, ja que perquè la malaltia es desenvolupi els dos membres de la parella han de ser portadors del mateix gen. Encara així, aquestes parelles tindran un 25% de probabilitats de tenir un fill malalt, un 25% de probabilitats que aquest sigui sa i un 50% de probabilitats que els fills siguin portadors d'aquest mateix gen.

Aquest test de compatibilitat genètica està recomanat en els casos de ovodonación. Si a la donant se li realitza un test de portadors, és recomanable que la parella de receptora ho faci també, per a descartar que òvul i espermatozoide siguin portadors de la mateixa malaltia. A més, en els tractaments amb doble donació, també és recomanable realitzar el matching genètic entre els donants abans de realitzar el tractament.

Lectura recomanada: Quan s’ha de fer un test de compatibilitat genètica?.

 María Ortega Ortega
María Ortega Ortega
MSc
Embriòloga
Llicenciada en Biologia i en Bioquímica per la Universitat de Salamanca. Té un Màster Reproducció Humanada per la Universitat Complutense de Madrid i un altre en Nutrició i Salut per la Universitat Oberta de Catalunya.
Número de col·legiada: CLM-0180
Embriòloga. Llicenciada en Biologia i en Bioquímica per la Universitat de Salamanca. Té un Màster Reproducció Humanada per la Universitat Complutense de Madrid i un altre en Nutrició i Salut per la Universitat Oberta de Catalunya. Número de col·legiada: CLM-0180 .